Барбарис

Барбарис

- Категорії : статті

Берберин-хімічна сполука, отримана з рослини під назвою барбарис. Ця речовина набирає все більшої популярності в Європі і в усьому світі, в тому числі серед людей, які страждають хворобою Лайма і супутньою інфекцією. Це пов'язано з тим, що барбарис володіє широким спектром дії. Застосовується при лікуванні діабету 2 типу та резистентності до інсуліну. Це може мати сприятливий вплив на самопочуття, знижує рівень холестерину та зменшує шлунково-кишкові симптоми хвороби Лайма.

Властивості барбарису:

Барбарис цінується за свої протизапальні, антиоксидантні, гіпоглікемічні, антибактеріальні та протигрибкові властивості. Однак також необхідно виділити кілька особливостей барбарису:

- збільшує вироблення SCFA в кишечнику. Це захищає слизову оболонку від пошкоджень, викликаних бактеріями Borrelia, і знімає запалення

- знижує резистентність до інсуліну за рахунок взаємодії з мікробіотою кишечника

- збільшує кількість корисних мікроорганізмів

- має сильну протигрибкову дію відносно грибків роду Candida

- робить благотворний вплив на кишковий бар'єр і призводить до зменшення хронічного запалення

- має антибактеріальні властивості, в тому числі проти бактерії Chlamydia pneumoniae. Барбарис є однією з основних трав в протоколі лікування хламідіозу по Бюнеру.

Він діє синергічно, тобто підвищує ефективність деяких фунгіцидів, наприклад каприлової кислоти

- сприяє виведенню паразитів з організму, в основному використовується у випадку Giardia Lamblia

Спосіб застосування:

Ви можете знайти барбарис в декількох формах:

1. Спиртова настоянка

Трав'яна настоянка на спиртовій основі готується шляхом мацерації свіжої рослини в міцному спирті або висушеного рослини в суміші спирту і води. Спирт є відмінним середовищем для екстракції трав, а настоянки на спиртовій основі є найбільш популярною формою використання трав професійними травниками. Мацерація трав в спирті прискорює надходження активних інгредієнтів трави в кровотік, що робить настойку швидкодіючої формою прийому трав.

Рекомендований прийом: 1 мл 3-6 разів на день, концентрація 1: 2

2. Безалкогольний екстракт

Безалкогольний екстракт готується в основному на основі гліцерину. Гліцерин став популярною альтернативою спиртовим настоянкам і ідеально підходить для дітей і людей, які не люблять або не можуть вживати алкоголь. Однак гліцерин не настільки ефективний при екстрагуванні, як вода або спирт. Гліцерин має лише близько 60% екстрактивної цінності спирту. Таким чином, гліцерат берберіса буде на 40% слабкіше спиртової настоянки.

Рекомендований прийом: 1 мл 3-6 разів на день, концентрація 1:1

3. Інкапсульована трава

Капсули стали дуже популярним способом прийому трав, оскільки вони є легкою та зручною формою дозування. Однією з головних переваг капсул є те, що ми не відчуваємо смаку трав. Крім того, приймаючи траву у вигляді подрібнених трав, укладених в капсулу, ви приймаєте весь рослинний матеріал разом з рослинними волокнами. Однак пам'ятайте, що разом з подрібненим барбарисом, укладеним в капсулу, Ви ковтаєте і оболонку капсули. Оболонка капсули не вносить ніякого вкладу в терапію і повинна бути переварена організмом.

Рекомендований прийом: приймати по 1 капсулі 2-3 рази на день під час їжі.

4. Мелена трава

Мелений барбарис можна інкапсулювати або готувати з нього настоянки.

Приготування настоянок в домашніх умовах:найбільш ефективна концентрація - 1: 5 на 70% спирті. Тобто 1 частина рослин на 5 частин спирту. 100 г берберину залийте 500 мл 70 %-ного спирту (для його приготування потрібно розбавити 365 мл спирту 135 мл води). Залиште на 2 тижні в темному контейнері без доступу світла, ви також можете залишити в звичайній банці, пляшці або блюді, але зберігайте в закритому шафі, щоб не було доступу світла. Струшуйте кожен день, щоб перемішати. Через 2 тижні процідіть, щоб відокремити рослини від отриманого спиртового екстракту - можна через воронку або через марлю. Зберігайте в темній пляшці або звичайній пляшці, загорнутій в алюмінієву фольгу, і зберігайте в шафі.

Рекомендований прийом: по ½ чайної ложки настоянки 3-6 разів на день.

5. Наріжте зелень

Нарізана трава-це сушена форма берберіса, нарізана на більш дрібні шматочки. З нарізаної трави можна готувати відвари або настоянки.

Відвар: закип'ятіть 2/3 склянки води і додайте 1-2 чайні ложки кори барбарису. Готуйте близько 15 хв., процідіть. Рекомендується випивати від 2 до 3 чашок на день.

Протипоказання:

Барбарис не можна вживати жінкам в період вагітності і лактації.

Побічний ефект:

Берберин, що міститься в барбарисі, може підвищувати рівень білірубіну в крові, знижувати рівень натрію в крові або викликати легку світлобоязнь.

Product added to wishlist
Product added to compare.