Хелікобактер пілорі-природне лікування

Хелікобактер пілорі-природне лікування

- Категорії : статті

Хелікобактер все частіше виявляється у людей, які страждають хворобою Лайма. Це пов'язано з дуже слабкою імунною системою пацієнта і тривалим запаленням в його організмі. Однак гастрит, який є основним симптомом інфекції H. pylori, часто проявляє стійкість до традиційних методів лікування - антибіотиків і має сильну тенденцію до рецидиву. Таким чином, це природне лікування бактерій стає все більш поширеним при лікуванні Helicobacter pylori.

Що таке Helicobacter pylori?

Хелікобактер пілорі-це грамнегативна бактерія спіралеподібної форми. Завдяки виробленню великої кількості уреази, яка нейтралізує кисле середовище шлунка, бактерії створюють ідеальні умови для розселення в різних місцях слизової оболонки шлунка і розмноження. Крім того, спіралеподібна форма і витки бактерій дозволяють бактеріям проникати глибоко в слизову оболонку шлунка, де виникають запалення і виразки. Таким чином, Helicobacter pyrolium в основному відповідає за гастрит, виразку шлунка та дванадцятипалої кишки.

Симптоми Helicobacter pylori:

Підраховано, що до 80% інфікованих не виявляють жодних симптомів захворювання. Тільки решта відчуває симптоми, характерні для розладів шлунка, і це в першу чергу:

- печія

- підстрибуючий

- нудота

- біль в животі

- метеоризм

- Білий наліт на язиці

- неприємний запах з рота.

Однак необхідно пам'ятати, що хелікобактер може викликати і менш специфічні симптоми, які часто не пов'язані з цим захворюванням. Це може бути: дефіцит заліза або вітаміну В12, акне, мігрені, харчова непереносимість або хронічна втома.

Лікування

Лікування хелікобактерного піролізу в основному засноване на антибактеріальної терапії (часто за допомогою Пілери). Природні методи можуть бути ідеальним доповненням до терапії або використовуватися як окремий метод лікування.

1. Пробіотики

Дуже важливим елементом лікування є правильна пробіотична терапія. Це підвищує ефективність використовуваного антибіотика (за даними досліджень, до 13%) і, перш за все, зменшує побічні ефекти інфекції. Варті уваги штами включають:

- Saccharomyces boulardii, широко доступний у препараті Ентерол. Особливо рекомендується при супутньої антибактеріальної терапії, так як це покращує її переносимість.

- Lactobacillus reuteri DSM 17648, зазвичай міститься в гелікогастрині. Цей пробіотик перешкоджає рухливості H. pylori, зменшує його інвазивність і полегшує видалення бактерій зі шлунка.

- Lactobacillus plantarum LA 301, lactobacillus salivarius LA 302, зазвичай випускаються в Lactibiane h-PY. Препарат сприяє підтримці функції слизової оболонки шлунка і тонкої кишки.

2. Трав

Багато природних трав мають антимікробну активність і здатні пригнічувати ріст Helicobacter pylori. Серед іншого:

- Солодка, рослина з більш ніж 100 активними речовинами, деякі з яких мають бактерицидну активність щодо H. pylori. Добавки солодки можуть прискорити регенерацію слизової оболонки шлунка та зменшити такі симптоми, як розлад шлунку, печія або здуття живота.

- Куркумін, основна біологічно активна речовина в куркумі, яка має сильні антиоксидантні, протимікробні та протизапальні властивості. Дослідження показують, що прийом куркуміну (в дозі 3×500 мг) призвів до загоєння виразок шлунка і дванадцятипалої кишки у 48% пацієнтів через 4 тижні і у 76% пацієнтів після 12 тижнів прийому добавок.

- Берберин, основна біологічно активна речовина в барбарисі. Він відмінно підходить для лікування різних захворювань травної системи і полегшує видалення бактерій Helicobacter зі шлунка.

- Лактоферин-дуже важливий компонент грудного молока. Дослідження показують, що бичачий лактоферин (в дозі 2×200 мг) пригнічує колонізацію H. pylori в шлунку і покращує результати респіраторного тесту з сечовиною.

- Прополіс-це липка і щільна речовина, яка використовується бджолами для облицювання внутрішньої частини вулика. Дослідження, проведене в 2012 році, показує, що терапія прополісом призвела до повного лікування у 63,6% пацієнтів з виразками шлунка і дванадцятипалої кишки, А У інших 36,4% відзначено зниження рівня інфекції H. pylori з високого до середнього і низького рівнів.

- Сульфорафан, що міститься в екстракті насіння брокколі. Ця речовина здатна зменшити запалення і гастрит, а також поліпшити стан слизової оболонки шлунка.

3. Дієта

Дієта сама по собі не здатна усунути бактерії Helicobacter Pylori, але це дуже важливий елемент, що підтримує лікування. Протягом усього курсу лікування і протягом декількох тижнів після його завершення варто ввести спеціалізовану дієту, яка зменшить запалення і регенерує слизову оболонку шлунка. Ось деякі з найважливіших правил:

- Раціон повинен бути легким. Вам слід уникати важкої, важко перетравлюваної їжі. Рекомендується в основному готувати на воді, на пару або тушкувати.

- Страви не повинні мати екстремальних температур, тому вони не повинні бути занадто холодними або занадто гарячими.

Їжте регулярно і не переїдайте.

- Уникайте газованих напоїв, кофеїну та гострої або маринованої їжі у своєму раціоні.

- Уникайте сирих продуктів. Вводите в раціон овочі і фрукти у відварному вигляді (в основному морква, гарбуз, кабачки, буряк, шпинат, батат, картопля)

- Слідкуйте за подачею рідин

- Їжте якісні жири, включаючи омега - 3 жирні кислоти

- Уникайте пишних продуктів.

На закінчення відзначимо, що Helicobacter pylori є дуже небезпечним патогенним фактором. Це може призвести до ряду ускладнень, включаючи рак шлунка та смерть. Ось чому так важливо подбати про належну гігієну і провести лікування якомога швидше.

Product added to wishlist
Product added to compare.