Котячий кіготь

Котячий кіготь

- Категорії : статті

Котячий кіготь (лат. Uncaria tomentosa) — одна з трьох трав основного протоколу Бюнера, що використовуються при лікуванні хвороби Лайма. Його основна діяльність – модуляція імунної системи. Також трава має протизапальні властивості. Котячий кіготь належить до сімейства Rubiaceae. Зростає в джунглях у вигляді лісової ліани, часто значних розмірів. Він обвивається навколо дерев і піднімається вгору до сонця, а своєю назвою зобов’язаний виступаючим гачковим шипам на лозі.

Властивості:

Котячий кіготь разом з японським споришем (лат. Polygonum cuspidatum) і андрографісом (лат. Andrographis paniculata) становить основний протокол лікування хвороби Лайма за Стефаном Бюнером. Він характеризується широким спектром дії, включаючи протизапальну, знеболюючу, антидепресивну, противірусну, антикоагулянтну, дезінтоксикаційну та багатьма іншими властивостями. При лікуванні хвороби Лайма вона особливо цінується за:
• зміцнення та стимуляція імунної системи
• виявляють протизапальну активність
• зміцнення центральної нервової системи
• у разі хронічної інфекції підвищення рівня лейкоцитів CD57, що, у свою чергу, допомагає пригнічувати прогресування захворювання
• використання при когнітивних розладах
• проявляє специфічну протизапальну дію при лікуванні болю в суглобах і м'язах при хворобі Лайма, зменшуючи набряк
• модуляція функціонування імунної системи
• діє як загальнозміцнюючий засіб для організму
• є модулятором HLA-DR
• розслаблення центральної нервової системи
• підвищення самопочуття
• виявляють знеболюючий ефект


Форма трави:

Продається трава в декількох формах:


1. Настоянка на спиртовій основі
Спиртову рослинну настоянку виготовляють шляхом мацерації свіжої рослини в повному спирті або висушеної рослини в суміші спирту та води. Спирт є чудовим середовищем для добування трав, а настоянки на спиртовій основі є найпопулярнішою формою використання трав професійними травниками. Мацерація трав з алкоголем гарантує, що активні речовини трави швидше надходять у кров, що робить настоянку швидкодіючою формою прийому трави.

2. Безалкогольний екстракт
Безалкогольна настоянка готується переважно на основі гліцерину. Гліцерин став популярною альтернативою спиртовим настоянкам і ідеально підходить для дітей і людей, які не люблять або не можуть вживати алкоголь. Однак гліцерин не настільки ефективний для екстракції, як вода або спирт. Гліцерин має лише близько 60% екстрагованого спирту. Таким чином, гліцерат котячого кігтя буде на 40% слабкішим, ніж спиртова настоянка.

3. Інкапсульована трава
Капсули стали дуже популярним способом прийому трав, оскільки вони є легкою та зручною лікарською формою. Однією з головних переваг капсул є те, що ми не відчуваємо смаку трав. Крім того, при прийомі трави у вигляді меленої трави, укладеної в капсулу, ви споживаєте весь рослинний матеріал разом з рослинними волокнами. Однак пам’ятайте, що разом із притертим котячим кігтем у капсулі ви також проковтнете оболонку капсули. Оболонка капсули нічого не сприяє терапії і повинна засвоюватися організмом. Якщо ви дотримуєтеся протоколу Бюнера, вам потрібно буде приймати велику кількість капсул. Для людей з ослабленою травною системою це може бути проблематично після тривалого вживання трав.


4. Мелена трава

Кошачий кіготь можна брати безпосередньо, інкапсулювати або робити настоянки. Недоліком прийому меленої трави є смак.

Безпосереднє застосування: 1 чайну ложку трави додати в склянку, залити теплою водою, розмішати і випити рідину з осадом. Для поліпшення смаку можна додати трохи меду і лимонного соку.

Приготування настоянки в домашніх умовах: в домашніх умовах вам буде найпростіше приготувати настоянку в концентрації 1: 5, тобто 1 частина висушеного котячого кігтя на 5 частин спирту. Спирт слід розбавляти водою через те, що рослини під час сушіння втрачають природну вологу. Готуючи настоянку з висушеної рослини, додайте стільки води, скільки б містило рослина, якби вона була свіжою. Потім траву залити спиртом (50-60%) і залишити для мацерації на 2 тижні в темній посудині без доступу світла. Струшуйте банку один раз на день. Через 2 тижні мацерат потрібно процідити. Зберігайте готовий мацерат в темній пляшці або звичайній пляшці, загорнутій в алюмінієву фольгу, в захищеному від доступу світла місці.


5. Зрізати траву


Зрізана трава — це висушена форма котячого кігтя, нарізана на більш дрібні шматочки. З зрізаної трави можна готувати відвари або настоянки.
Відвар: 7 г котячого кігтя залити 1 л води і кип’ятити 20 хвилин на слабкому вогні. Процідити і залишити остигати. Відвар розділити на порції і випити протягом дня.

Побічні ефекти:

Високі дози цієї трави іноді можуть викликати кишкові розлади, такі як рідкий стілець, діарея та/або біль у животі. Ці симптоми, як правило, зникають при тривалому застосуванні. При появі симптомів дозу слід зменшити. Якщо діарея триває більше трьох днів, застосування трави слід припинити.

Протипоказання:

Котячий кіготь не можна приймати людям, які приймають препарати для зниження щільності крові. Люди, яким планується операція, повинні припинити прийом трави за 10 днів до будь-якої операції. Не можна приймати препарат під час лікування препаратами, що пригнічують секрецію шлункової кислоти, оскільки вони також можуть пригнічувати перетворення цієї трави в активну форму в шлунку. Котячий кіготь не можна використовувати вагітним і годуючим жінкам.

Product added to wishlist
Product added to compare.