Паразит

Паразит

- Категорії : статті

Паразити-це всі організми, які живуть всередині іншого організму (господаря), використовуючи його в якості джерела їжі і середовища проживання, діючи при цьому на шкоду йому. Паразити призводять до повного дисбактеріозу організму, тобто до стану, коли дружня флора переповнена і отруєна патогенами. Як кліщі, так і деякі комарі, воші, мухи і т.д. класифікуються як паразити. Однак це зовнішні паразити, і сьогодні ми обговоримо паразитів, які існують в нашому організмі тільки всередині. Така ситуація часто виникає при хворобі Лайма, коли захисні сили організму проти паразитів знижуються.

Види паразитів:

Найбільша помилка-думати, що паразити живуть тільки в травному тракті, де їх найчастіше діагностують. Паразити також живуть у крові господаря, внутрішніх органах, лімфатичній системі та інших тканинах організму. Деякі паразити здатні повністю заразити організм. Існує понад 3200 різновидів паразитів, і їх можна розділити на чотири основні категорії:
1. Найпростіші: лямблії, криптоспоридії, інфузорії і повзучі - переміщаються в кровотоці і заражають всі частини тіла.
2. Двуустки: Двуустки крові, легенів, печінки, нирок або сечового міхура - їх довжина становить близько 1-2 см.
3. Стрічкові черв'яки: стрічкові черв'яки великої рогатої худоби, собак, риб або свиней - можуть досягати 12 м
4. Круглі черв'яки: нематоди, анкілостоми – живуть в кишечнику, підшлунковій залозі, серці, печінці або легенях, можуть мати розміри від 0,2 до 35 см.їх дуже легко передати.

Симптоми інфекції:

Найбільш поширеними симптомами є біль у животі та діарея, але паразити можуть викликати всі види симптомів, які ми спочатку не пов'язуємо з інфекцією. Вони понад усе:

- Проблеми з травленням: гази, діарея, болі в животі, запор, кишкові спазми, слиз в стільці, ненаситність або відсутність апетиту, тяга до солодкого, непереносимість, наприклад, глютену або лактози.
- Проблеми з імунною системою: слабкість, хронічна втома, часті інфекції.
- Проблеми з нервовою системою: проблеми з пам'яттю, безсоння, недоумство.
- Емоційні проблеми: депресія, невроз, дратівливість, занепокоєння.
- Інші проблеми: алергія, прищі, білі плями навколо рота, кропив'янка.

Можливі джерела інфекції:

Існує багато способів зараження паразитами, вони можуть виникати в повсякденній, звичайній діяльності. Якщо, крім того, у нас слабкий імунітет через наявність хвороби Лайма і супутніх їй інфекцій, а також часто пов'язаного з цим тривалого прийому антибіотиків, ймовірність зараження паразитами значно зростає.
Паразити можуть поширюватися через джерела води, особливо річки, озера, свердловини або водопровідну воду. Недоварена їжа також є поширеним шляхом зараження. Необхідно приділяти особливу увагу правильному приготуванню і обробці риби, м'яса, а також горіхів, листя салату і т.д. переносником також можуть бути тварини, як домашні, так і племінні. Ось чому так важливо регулярно чистити своїх тварин. Іншим потенційним джерелом також є фізичний контакт з інфікованою людиною, наприклад, статевий акт, а також відсутність належної гігієни, такий як миття рук у дітей.

Діагноз:

Найбільш поширеним методом діагностики паразитів є дослідження калу. Випробування повинно проводитися три рази через рівні проміжки часу. Це дозволяє яйцям паразита вилупитися і дозволяє досліджувати конкретний матеріал. Однак деякі з паразитів, такі як гострики, вивчаються в основному за допомогою періанальних мазків. Важливо проводити аналізи в спеціалізованій лабораторії, яка спеціалізується на паразитології.
Інший варіант-серологічний аналіз крові. На жаль, тест корисний тільки на пізній стадії зараження.

Лікування:

Поширеним методом лікування є прийом антибіотиків, але все більше і більше людей вибирають природні методи лікування паразитів. Природне лікування поєднує в собі правильно збалансовану дієту і використання спеціалізованих трав для зміцнення імунної системи.
До найбільш відомим протипаразитарним травам відносяться:
- Солодкий полин
- Чорний горіх
- Мімоза пудика
- Чапарро амаргоса
- Артемія аннуа
- Барбарис
- Корінь жовтого тирличу
- Масло орегано
- Гвоздична олія
- Екстракт насіння грейпфрута
- Імбир

Паразити стають все більш поширеною проблемою в суспільстві. За даними ВООЗ, за останні 10 років паразитами заразилися більше 4,5 мільярдів чоловік, тоді як в Європі це була кожна третя людина. Що також дуже важливо, так це те, що без раннього лікування паразитарної інфекції лікування хвороби Лайма може не принести бажаних результатів. Ось чому так важливо пройти відповідне лікування, перш ніж починати лікування хвороби Лайма і супутніх їй інфекцій.

Product added to wishlist
Product added to compare.