Переваги добавки глутатіону

Переваги добавки глутатіону

- Категорії : статті

Глутатіон – так званий «батько антиоксидантів». Його назвали так, тому що він нейтралізує вільні радикали і підтримує відновлення ДНК. Він також має дуже сильні антиоксидантні властивості, що усуває токсини та вільні радикали в нашому організмі. Більше того, це допомагає імунній системі підтримувати наш імунітет. І це лише деякі з дуже важливих функцій глутатіону в боротьбі з хворобою Лайма.

Глутатіон складається з трьох амінокислот: глутамінової кислоти, гліцину і цистеїну (NAC).

Глютамін: це амінокислота, яка входить до складу білків. Основна його діяльність – регенерація слизової оболонки кишечника, яка підтримує функціонування кишечника. Він також відповідає за розмноження імунних клітин, що допомагає боротися з різними типами інфекцій і вірусів. При підвищенні імунітету також важливо, щоб у «боротьбі» організму з бактеріями використовувалася більша кількість глутаміну, тому його слід доповнювати при хронічних захворюваннях. Його дія, особливо у випадку хвороби Лайма та її супутніх інфекцій, захищає від переміщення бактерій, що безпосередньо впливає на запалення.

Гліцин: належить до ендогенних амінокислот, тобто тих, які організм може синтезувати самостійно. У разі хвороби Лайма та її супутніх інфекцій, однак, організм не може синтезувати достатню кількість цієї амінокислоти, тому рекомендується її доповнення або збільшення кількості їжі (продукти, багаті цією амінокислотою: гречка, гарбузове насіння, риба, червона сочевиця, пшеничні висівки, малина). Це надзвичайно важливо, оскільки гліцин бере участь у процесі підтримки печінки. Він зменшує запалення в нашому організмі і покращує якість сну. Дефіцит гліцину може сприяти розвитку депресії або проблем з концентрацією уваги.

Цистеїн (NAC): він також є однією з незамінних амінокислот, однак, варто знати, що для забезпечення оптимальної кількості наше меню має бути багате такими продуктами, як: насіння соняшнику, соєві боби, волоські горіхи або насіння бобових ( сочевиця, нут, квасоля). NAC значно підвищує опірність організму і мінімізує ризик бактеріальних, грибкових або вірусних інфекцій. А головне, це дозволяє збільшити вироблення глутатіону в організмі.

Тестування рівня глутатіону:

Коли ми вирішимо провести тест, варто перевірити рівень відновленого та загального глутатіону. Якщо відношення першого до другого перевищує граничне значення (> 0,8), варто розглянути можливість добавки.

Яку добавку використовувати?


Коли ми вирішуємо приймати добавки, важливо вибрати правильну форму. Загальна біодоступність і всмоктуваність глутатіону низька, тому, щоб отримати користь, його потрібно приймати в зменшеній (або активній) формі. При доповненні глутатіоном слід також подбати про достатню кількість вітаміну Е, вітаміну С і селену з раціону.

Ви можете отримати як NAC, так і Glutation у зменшеному вигляді від Aliness

- NAC N-ацетил-L-цистеїн, 500 мг, 100 капсул

- L-глутатіон зменшений 500 мг, 100 капс.

Переваги глутатіону для здоров’я, пов’язані з хворобою Лайма?

1. Підтримує імунну систему
В результаті інфекції посилюється окислювальний стрес і запалення, що призводить до дефіциту глутатіону. При його дефіциті імунні клітини втрачають здатність боротися з хворобою. Відновлення природного рівня глутатіону зменшує вираженість симптомів.

2. Це впливає на психічне здоров'я
Люди з депресією мають нижчий рівень глутатіону.

3. Зменшує запалення
Він здатний пригнічувати вироблення цитокінів.

4. Зменшує антиоксидантний стрес
Він зменшує активні форми кисню і, таким чином, підтримує інші антиоксиданти, такі як вітамін Е.

5. Підтримує роботу кишечника
Глутатіон підтримує дію глутатіонпероксидази, яка є ключовим ферментом, який бере участь у видаленні вільних радикалів.

6. Підтримує здорову печінку
Він зменшує пошкодження клітин печінки, що може запобігти проблемам з печінкою.

Тому глутатіон необхідний для підтримки організму в боротьбі зі спірохетами Borrelia, що робить його чудовим доповненням до основного протоколу Бунера.

Product added to wishlist
Product added to compare.