Профілактика хвороби Лайма

Профілактика хвороби Лайма

- Категорії : статті

Європа-це частина світу, де кліщі є ендемічними. Це означає, що кліщі можуть з'явитися на всій його поверхні. Проте, існує кілька методів зниження ймовірності укусу кліща і запобігання багатьох кліщових захворювань, включаючи хворобу Лайма або супутні інфекції.

Що ми можемо зробити?

Перш за все, ми повинні уникати місць, де особливо багато кліщів, - високих трав і чагарників. У районі з пишною рослинністю у нас більше шансів бути укушеними павукоподібними.

Однак, якщо ми вирішуємо відправитися в такі місця, наш одяг має велике значення. Тіло повинно бути захищене таким чином, щоб зменшити площу незахищеної шкіри. Рекомендується носити блузки з довгими рукавами, високі чоботи, головні убори і довгі штани. Крім того, ви повинні носити гладкий, яскравий одяг, щоб легко виявити кліща.

Після прогулянки не забудьте подивитися на своє тіло. Зверніть особливу увагу на пах, пупок, волохаті частини тіла, місця за вухами або вигини кінцівок. Це "улюблені" місця кліщів. Також пам'ятайте, що личинка кліща дуже маленька (до 1 мм) і часто той факт, що ми не помітили кліща, не означає, що його там немає.

В аптеці також можна купити пристосування для видалення кліща. Це так зване ласо, яке дозволяє легко і безпечно видалити паразита з організму.

Існує безліч ефективних засобів від кліщів. Вони в основному засновані на хімічних речовинах. Нижче наведена альтернатива хімічним препаратам. Пам'ятайте, що натуральні препарати вимагають більш частого застосування.

Натуральні препарати:

Існують також натуральні препарати, які відлякують кліщів, комарів, бліх або кліщів. Найбільш популярними є ефірні масла: евкаліпта, чебрецю, шавлії, м'яти перцевої, гвоздики, лимонної трави, пачулі, цитронели та інші. Досить змішати 5 крапель ефірного масла, наприклад, з маслом насіння пумкіна і розпорошити на тіло. Пам'ятайте, що наш піт є приманкою для кліщів, тому після фізичного навантаження ми повинні знову обприскати себе натуральним препаратом.

Окремі масла можна знайти тут

Готовий спрей на масляній основі можна знайти тут

Іншим природним способом може бути настій розмарину і чебрецю. Трави слід відварити в невеликій кількості води, потім охолодити і додати лимонний сік. Приготований препарат слід розпорошити на тіло.

Котяча м'ята-ще одна рослина, що відлякує кліщів. Настій котячої м'яти можна використовувати для обприскування одягу і тіла, а також тварин. Аналогічним чином можна використовувати настій цистуса.

Застосування домашніх настоїв ефективно, але дає досить короткочасний ефект. Щоб підтримувати ефект відлякування кліщів, ви повинні часто мити своє тіло і одяг.

Останній природний метод, який ми вводимо, - це пристрої, які випромінюють спеціальні ультразвукові імпульси з частотою близько 40 кГц. Вони абсолютно нешкідливі для людей і домашніх тварин, але блокують головний орган почуттів кліщів. Вони також ефективні проти бліх.

Людина без кліщів, засіб від кліщів, яке ви можете знайти тут

Хвороба Лайма-дуже серйозне кліщове захворювання, і воно може вражати всі типи тканин і всі органи людського тіла. Таким чином, його симптоми можуть варіюватися від проблем з суглобами, загальної слабкості організму, але також і неврологічних змін. Хоча ризик укусів існує протягом усього року, саме весна є найбільшим часом активності кліщів. Отже, давайте пам'ятати, що багато чого залежить від нас, і ми можемо в якійсь мірі запобігти зараженню хворобою Лайма.

Травень-місяць інформування про хворобу Лайма

Product added to wishlist
Product added to compare.