Прополіс

Прополіс

- Категорії : статті

Прополіс, також відомий як бджолиний клей, часто називають природним антибіотиком. Прополіс багатий активними речовинами і володіє багатьма цілющими властивостями. Він використовується для лікування багатьох захворювань, включаючи геморой, гіпертонію або гіпергідроз.

Що ж таке прополіс?

Прополіс-це щільна речовина з липкою консистенцією, що використовується бджолами для облицювання внутрішньої частини вулика, що дозволяє ущільнити його структуру і захистити від хвороботворних мікроорганізмів. Це суміш смоли дерев і чагарників і виділень бджолиних залоз. Його хімічний склад залежить головним чином від рослинності географічного району, з якого він походить, і породи бджіл, сезону або ступеня забруднення навколишнього середовища. Основними компонентами прополісу є:

- рослинні смоли (50-80%),
- воски (8-30%),
- поліфеноли (14-16%),
- квітковий пилок (5%).


Прополіс також багатий дубильними речовинами, терпенами, флавонами, органічними кислотами, ліпідно-білковими речовинами, поживними речовинами (кальцій, марганець, магній, цинк, олово, мідь, кремній, залізо, алюміній, срібло, натрій, калій, хром, стронцій, барій, кадмій, ванадій, титан) і вітамінами (А, Віт. В1, дотепність. B2, B5, B6, C, D, E).

Підраховано, що до 300 речовин, що містяться в прополісі, мають активну біологічну активність. Ось чому прополіс часто використовується в фармакологічних препаратах і як засіб, що підтримує функціонування організму або підтримує імунітет.

Властивості прополісу

1. Позитивний вплив на дихальну систему.
2. Лікування вагінальних інфекцій.
3. Підтримує лікування ревматологічних захворювань.
4. Підтримує регенеративні процеси, наприклад, післяопераційні рани.
5. Дія проти проблем із зубами (пародонтит, молочниця, підвищена чутливість зубів).
6. Підтримка проти шкірних захворювань.
7. Антимікробна активність.
8. Підтримує стійкість до інфекцій.


Завдяки своїм бактерицидним, противірусним, протизапальним і регенеруючим властивостям прополіс також використовується людьми, що страждають хворобою Лайма і супутніми інфекціями. Бюнер додав прополіс до свого розширеного протоколу для підтримки колагену.


Протипоказання:

Прополіс, незважаючи на свої численні корисні властивості, є сильним алергеном. Основними симптомами алергії є почервоніння, набряк і докучливий свербіж шкіри. Тому він не рекомендується людям, що страждають алергією на продукти бджільництва.

Прополіс можна використовувати в багатьох формах: таблетки, аерозолі, порошок, свічки, мазі або спиртові екстракти. 30%-ву настоянку прополісу також можна знайти в нашому магазині lymeherbs.com.ua

Product added to wishlist
Product added to compare.