Протокол Стівена Харрода Бюнера для лікування хвороби Лайма

Протокол Стівена Харрода Бюнера для лікування хвороби Лайма

- Категорії : статті

Протокол Бюнера

Стівен Харрод Бюнер — видатний американський фітотерапевт, який ретельно розробив природний протокол лікування хвороби Лайма та її супутніх інфекцій. Протокол Buher став одним з найвідоміших і найефективніших природних методів лікування кліщових захворювань.

Бунер порушує стандартні уявлення про лікування хвороби Лайма. Це не лише зосереджено на антибактеріальному ефекті. Він ретельно аналізує весь інфекційний механізм бактерій Borrelia і пояснює, що терапія буде ефективною, лише якщо ми будемо діяти різноспрямовано.

Згідно з рекомендаціями Бюнера, крім антибактеріального ефекту, слід також зміцнити імунну систему, яка в результаті інфекції не тільки ослаблена, а й дуже специфічно надмодулюється до потреб бактерій. Також борелія викликає ряд аутоімунних реакцій. Необхідна адекватна модуляція імунної системи. Ми не можемо розраховувати тільки на трави чи ліки для боротьби з бактеріями. Наша імунна система повинна бути сильною як під час лікування, так і після лікування.

Ще одним важливим елементом є захист ендотелію. Бактерія Borrelia атакує структури ендотелію та зв’язки між ними. Ендотелій вистилає всі органи, включаючи мозок і серце. Таким чином, ендотеліальний захист захищає дані структури від пошкоджень, викликаних бактеріальною інвазією. Закріплюючи ендотеліальні клітини, також зупиняється подальше витіснення спірохет Лайма в організм. Тому його слід розглядати як наріжний камінь терапії. Це допоможе вам уповільнити прогресування захворювання, мінімізувати шкоду та зменшити вираженість симптомів.

Бунер у своєму Протоколі також вибирає трави, які захищають і відновлюють пошкоджені органи та системи. Захист мозку, серця, лімфатичної системи, суглобів та інших уражених ділянок допоможе зменшити симптоми та одужати.

Бунер також зосереджується на інгібуванні каскаду цитокінів, викликаного Borrelia. Спірохети хвороби Лайма індукують каскад цитокінів, що, у свою чергу, призводить до руйнування тканин і стає джерелом багатьох симптомів у пацієнтів з хворобою Лайма. Бунер використовує у своєму протоколі трави, які є специфічними для порушення каскаду цитокінів. Використання специфічних трав зупиняє більшість запалення, яке виникає в організмі під час інфекції, і порушує здатність Borrelia знаходити та проникати в клітини-мішені. Це також запобігає накопиченню поживних речовин і розмноженню бактерій. Без цих факторів борелія не може вижити в організмі.

Важливим елементом, якому Бюнер приділяє особливу увагу і про який часто забувають, є захист і відновлення колагенових структур. Бактерія Borrelia має високу спорідненість до колагенових структур. Боррелії атакують колагенові структури, оскільки вони є джерелом їжі. Колаген - це не тільки шкіра і суглоби. Колагенові структури вистилають усі органи нашого тіла. Це стає джерелом кожного з симптомів, які виникають пізніше. Це пояснює, чому при хворобі Лайма з’являються симптоми різних систем. Якщо захистити колагенові структури, симптоми починають спадати. Ви також мінімізуєте шкоду, яка виникає під час зараження.

Не забуває Бюнер і про антибактеріальні трави. Вони також включені до його протоколу. Однак вам важливо розуміти, що до лікування хвороби Лайма потрібно підходити комплексно.

Бунер, аналізуючи трави з точки зору їх властивостей, хімічної структури, безпеки застосування та історії застосування, обрав набір трав, який комплексно пригнічує весь складний інфекційний механізм.

Основний протокол Бюнера включає:

- Andrographis paniculata
- спориш японський (лат. Polygonum cuspidatum)
- Котячий кіготь (Котячий кіготь, Vilcacora, лат. Uncaria tomentosa)
- Salvia miltiorrhiza (шавлія червона)
- китайська тюбетейка (Scutellaria baicalensis)
- Колаген
- Селен


А у випадку хвороби Лайма додатково:

- Gou Teng (лат. Uncaria rhynchophylla)
- Триптофан

Залежно від супутніх симптомів Бюнер підбирає додаткові трави. Бунер описав детальний список трав для багатьох симптомів, що супроводжують хворобу Лайма, включаючи:

- численні неврологічні симптоми, наприклад порушення пам'яті, туманність слів, проблеми з концентрацією, запалення нервової системи, параліч Белла, нейрогенний біль, демієлінізація нейронів, тремтіння, відчуття «потоку», обсесивно-компульсивний розлад;
- занепокоєння, істерика;
- депресія;
- безсоння;
- артралгія;
- тремтіння м'язів, відчуття поколювання, повзання
- оніміння в кінцівках
- м'язова слабкість;
- збільшення лімфатичних вузлів, лінива лімфа,
- проблеми з очима;
- кардіологічні симптоми;
- низьке лібідо;
- шкірні симптоми;
- головний біль;
- втома;
- проблеми з травленням;
- проблеми з печінкою.

Трави від симптомів слід приймати паралельно з травами з Основного протоколу. Вони додатково підтримають вашу терапію та зменшать неприємні симптоми, пов’язані з хворобою Лайма.

Весь протокол Бунера детально описано разом із дозуванням у книзі Стівена Харрода Бюнера «Природне лікування хвороби Лайма та її супутніх інфекцій — хламідіозу та плямистої лихоманки риккетсиозом». Друге видання, перероблене, розширене, оновлене. "

Після того, як ви ознайомилися з рекомендаціями протоколу Бюнера, згадайте кілька важливих практичних порад:

1. Не припиняйте лікування до 12 місяців. Якщо через кілька місяців ви почуваєтеся добре, це ще не ознака того, що ви одужали. Бактерія Borrelia створює складні структури біоплівки, приймає різноманітні форми розвитку, закривається в кісти, а це означає, що потрібен час для боротьби з усіма її формами, і якщо терапію припинити занадто рано, нелікована інфекція через деякий час повернеться, симптоми посиляться. знову, і вам доведеться починати терапію спочатку.

2. Бюнер вказує максимальні дози трав. Максимальні дози слід підтримувати до зникнення симптомів. Після закінчення цього часу, але не на ніч, ви можете поступово зменшувати дози та переходити на підтримуючу дозу. Якщо симптоми повторюються при менших дозах, поверніться до максимальних доз.

3. Якщо у вас хвороба Лайма і немає симптомів, залишайтеся на максимальних дозах щонайменше 60 днів, а потім перейдіть на підтримуючі дози.

4. Дозування, представлене Buhner, добре працює для більшості людей і добре переноситься. Однак ви повинні пам’ятати, що ваш організм може реагувати індивідуально, і дози, зазначені в протоколі, можуть бути занадто високими або занадто низькими для вас. Бунер зазначає, що якщо ваша імунна система дуже здорова або якщо випадок дуже легкий, вам, ймовірно, знадобляться менші дози. Якщо ваша імунна система слабка або ваш стан дуже поганий, вам, ймовірно, знадобляться вищі дози. Якщо ви дуже чутливі до зовнішніх речовин (це стосується приблизно 1% пацієнтів), вам, можливо, доведеться використовувати дуже невеликі дози, навіть від однієї до п’яти крапель за раз.

5. Бунер дає свої рекомендації щодо того, які трави використовувати і як. Однак це не означає, що ви не можете включати інші додаткові трави. Якщо ви добре реагуєте на траву, якої немає в протоколі, ви можете використовувати її. Трави, рекомендовані Бюнером, не виявляють негативної взаємодії з іншими травами. Вони працюють синергетично один з одним.

6. Можна змішувати трави між собою. Немає необхідності приймати їх окремо. Можна насипати всі відміряні настоянки в одну склянку і випити разом, або насипати всі необхідні мелені трави в одну склянку, залити теплою водою і пити з осадом.

7. Якщо ви використовуєте продукт зі сполучними властивостями, напр. цеоліт, використовувати його не раніше, ніж через 30 хвилин після прийому інших трав з протоколу та не менше ніж за 4 години до прийому наступної дози препаратів з протоколу. Не використовуйте сполучні речовини протягом усього періоду лікування, а тільки під час реакції Геркса.

8. Багато людей ігнорують використання колагену в терапії. Це серйозна помилка. Раніше ми писали про важливість колагену. Отже, введіть дієту, багату колагеном, і якщо ви не можете забезпечити організм достатньою кількістю колагену в раціоні, то введіть добавки.

9. Пам’ятайте, бактерії не створюють стійкість до трав. Хімічна структура трав дуже складна, занадто складна, щоб існувати стійкість. Замість однієї хімічної речовини рослини містять сотні чи тисячі різних сполук.

10. Дайте своєму тілу час і можливість відновитися. Для відновлення організму потрібен щонайменше рік. Не напружуйте себе занадто сильно, навіть якщо почуваєтеся краще. Відпочинок. Це не час для інтенсивних тренувань. Бажана помірна фізична активність, але не дуже інтенсивні тренування чи марафони.

Ще один дуже важливий аспект, згаданий Бунером і який є невід'ємною частиною ефективної терапії хвороби Лайма, - це одночасна боротьба з супутніми інфекціями.

Багато людей лікують тільки хворобу Лайма. Він зосереджений лише на видах бактерій Borrelia. На жаль, хвороба Лайма дуже часто супроводжує так звані кліщові супутні інфекції. Кліщові супутні інфекції – це супутні інфекції, які викликають захворювання, що передаються кліщами одночасно або не одночасно зі спірохетою хвороби Лайма, або супутні захворювання, що передаються іншим шляхом. Одна супутня інфекція збільшує контагіозність іншого виду паразитів і полегшує його передачу в організмі хазяїна, а значить, подальше зараження відбувається набагато легше.

Основні супутні інфекції, що супроводжують хворобу Лайма, включають:

- Бартонелла
- Бабезія
- Chlamydia pneumoniae
- Ерлічія
- Анаплазма
- Mykoplasma pnuemoniae
- рикетсії (Rickettsia)
- Єрсина

Кожна з цих супутніх інфекцій має свій специфічний механізм дії в організмі і викликає більш-менш специфічні симптоми. Крім того, ви повинні пам’ятати, що між бактеріями існує синергія. При зараженні двома і більше кліщовими збудниками їх вплив на організм набагато сильніше, ніж якщо б ви мали справу лише з одним збудником. Посилюються симптоми хвороби Лайма і посилюється негативний вплив спірохети Лайма на організм людини. Видалити Борреллі без одночасного видалення супутніх інфекцій практично неможливо. Якщо хтось лікує хворобу Лайма, але не лікує супутні інфекції одночасно, це найпоширеніша причина так званої стійкої до лікування хвороби Лайма.

Бунер також розробив протоколи природного лікування для кожної з перерахованих вище супутніх інфекцій.

Product added to wishlist
Product added to compare.