Вірус Епштейна-Барр

Вірус Епштейна-Барр

- Категорії : статті

Вірус Епштейна-Барра, більш відомий під своєю неповною назвою вірус Веб, є патогеном, що належать до групи herpesviridae. Він відноситься до тієї ж групи, що і вірус простого герпесу (ВПГ) або цитомегаловірус (ЦМВ). Вірус Епштейна-Барра-це вірус, що викликає інфекційний мононуклеоз, званий "хворобою поцілунку". Зараження вірусом Епштейна-Барр може привести до ряду серйозних ускладнень зі здоров'ям, в тому числі аутоімунних. Діагностика вірусу Епштейна-Барр також надзвичайно важлива у пацієнтів з хворобою Лайма.

Як ви заразилися вірусом?

Сам факт, що це називається хворобою поцілунків, вказує на те, що вона в основному передається через слину (також при їжі з однієї тарілки, пиття з однієї пляшки або використанні однієї і тієї ж зубної щітки). Однак зараження може також відбуватися через кров і при фізичному (статевому) контакті. Підраховано, що до 90-95% дорослого населення світу є носіями веб. У дітей цей відсоток відносно невеликий і становить 40-50%. Такий високий відсоток інфікованих людей обумовлений тим, що перебіг захворювання може протікати абсолютно безсимптомно, і хвора людина не підозрює про захворювання.

Симптом

Деякі люди не відчувають симптомів, але більшість з них є типовими симптомами інфекції, яка може бути викликана багатьма іншими захворюваннями, тому важко самостійно діагностувати веб. Найбільш поширеними симптомами є лихоманка, втома, головний біль, біль у всьому тілі, біль у горлі, висип, слабкість або відсутність апетиту.

Однак, якщо не лікувати протягом тривалого часу, Веб може призвести до інфекційного мононуклеозу і викликати значне погіршення здоров'я. Характерними симптомами мононуклеозу є:
- запалення горла і мигдалин з почервонінням слизової оболонки і наявністю зубного нальоту. Це супроводжується сильним болем, великим утрудненням при ковтанні і високою температурою до 40 ° C
- збільшення лімфатичних вузлів-зазвичай навколо шиї. Він може зберігатися протягом шести місяців після початкового зараження.
- збільшення селезінки-вражає тільки половину пацієнтів
- гепатит
- шорсткість

Веб і хвороба Лайма

Інфекція, викликана вірусом Епштейна-Барра (веб), часто зустрічається у людей з хворобою Лайма. Дуже часто зараження цим вірусом також може бути причиною хибнопозитивних результатів серологічних тестів на наявність витків бореліозу. Якщо є підозра на коінфекцію цих двох інфекцій, слід поставити додатковий діагноз хвороби Лайма.

Вірус Епштейна-Барр (Веб) може сприяти розвитку синдрому хронічної втоми, а також захворювань щитовидної залози, шуму у вухах, запаморочення, болю в суглобах, болю в кістках, м'язового болю або неврологічних симптомів. Практично неможливо відрізнити симптоми ВЕБ-інфекції від хвороби Лайма. Якщо ви проходите тривале лікування від хвороби Лайма і не бачите ніяких наслідків, Вам слід розглянути можливість ВЕБ-інфекції. Обидві ці інфекції також можуть співіснувати, що ще більше посилює симптоми у пацієнта.

Діагноз

Для виявлення веб використовуються серологічні методи виявлення антитіл.

- анти - VCA IgM - які виникають в гострій фазі, а іноді і при реактивації інфекції, зникають через кілька місяців
- анти - VCA IgG - які присутні постійно з моменту зараження, вказують на наявність інфекції в анамнезі.
- анти-ЕА-допомагає в діагностиці гострої ВЕБ-інфекції та гострої фази інфекційного мононуклеозу.
- анти-Ebna-допомагає в діагностиці перенесеної інфекції EBV і перенесеного інфекційного мононуклеозу.

Лікування

Специфічних фармацевтичних засобів для лікування мононуклеозу не існує. Єдиними ліками, що використовуються для боротьби з вірусом, є знеболюючі та протизапальні засоби, що відпускаються без рецепта. Однак існують природні методи лікування. Це m.in .:

1. Трав'яна суміш китайської тюбетейки, ізатіса і лакриці
2. Чай з імбирним соком
3. Андрографіс (зверніть увагу, що близько 1% людей, які використовують Андрографіс, отримають кропив'янку; якщо це станеться - припиніть використання трави, висип зникне приблизно через 1 тиждень)
4. Трав'яна суміш пустирника і пасифлори
5. Трав'яна суміш Кордицепса і родіоли

Однак вам не слід нехтувати відпочинком і пити багато води.

Product added to wishlist
Product added to compare.