Закислення організму

Закислення організму

- Категорії : статті

Останнім часом велика популярність набула тема закислення організму. У засобах масової інформації ми часто можемо почути, що закислює наш організм і наскільки це погано впливає на наше здоров’я, в основному у випадку таких захворювань, як хвороба Лайма. Чи дійсно нам потрібна додаткова підтримка нашого організму, щоб підтримувати оптимальний кислотно-лужний баланс?

 

ЩО ТАКЕ КИСЛОТНО-ЛОЖНИЙ БАЛАНС?

«Кислотно-лужний баланс організму – це стан, у якому підтримується специфічне співвідношення катіонів та аніонів у рідинах організму, що забезпечує відповідний рН і правильний перебіг процесів харчування».

У розчинах з рН < 7 концентрація іонів водню вища, ніж гідроксильних іонів, і такі розчини кислі, тоді як у розчинах з рН > 7 концентрація гідроксид-іонів вища, тому такі розчини є лужними. pH = 7 є нейтральною реакцією.

 

ЯКИЙ РН В НАШОМУ ОРІЗМІ?

Почнемо з того, що наше тіло має різний рН залежно від його розташування. Від лужної в підшлунковій рідині через нейтральну кров до висококислого шлункового соку. Однак у народі всі ці значення зводяться до «рН нашого організму», що конкретно означає рН крові і знаходиться в межах 7,35-7,45.

 

ЯК ВИГЛЯДАЄ ДІЄТА, ЩО ПІДТРИМУЄ НАШ PH?

Кислотоутворюючі продукти:
- м'ясо
- сири
- риба
- яйця
- зернові продукти

Лужні продукти:
- овочі
- фрукти


У «розкислювальній» дієті наш організм повинен вживати лужні продукти і уникати кислотоутворюючих продуктів.

Почнемо з того, що дієтою ми можемо впливати на рівень pH крові в межах від 0,01 до 0,02 одиниць! Так, рН сечі може змінюватися від 1,0 до 1,2 одиниць залежно від нашої дієти, але сеча має дуже велику межу змін. Залежно від дня циклу або гігієни він може бути кислим (прибл. PH = 5) або лужним (прибл. PH = 8). У цьому випадку зміна на 1 одиницю, викликана дієтою, вже не така вражаюча.

 

Дієта при хворобі Лайма дуже важлива. Як під час антибіотикотерапії, так і при застосуванні трав, напр. Протокол Бюнера, давайте подбаємо про належну метаболічну підтримку. Варто дотримуватися деяких принципів дієти «розкисляючого організму» і ввести в своє меню регулярне вживання овочів і фруктів. Однак не варто забувати про багаті на омега-3 жирні кислоти – рибу або цільнозернові злакові продукти, що відрізняються великою кількістю клітковини.

 

Поєднання трав протоколу Бюнера зі збалансованою дієтою, фізичною активністю та зниженням стресу є рецептом для ефективної боротьби з симптомами хвороби Лайма та її супутніх інфекцій.

 

Product added to wishlist
Product added to compare.